navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Joe i Jill Biden

Gesta koja je oduševila mnoge: Američki predsjednik u svakoj situaciji pokazuje koliko je zaljubljen u suprugu

Američki predsjednik Joe Biden u svakoj situaciji pokazuje koliko je zaljubljen u svoju Jill.

Objavljeno: 30.04.2021. u 14:06
get url
text

Biden (78) uvijek je isticao svoju veliku ljubav prema supruzi, danas prvoj dami Jill Biden (69) koja mu je podrška punih 43 godine koliko su u braku.

A da ljubav i poštovanje ne poznaju dobne granice, pokazao je danas kada se predsjednički par ispred Bijele kuće ukrcavao u vojni helikopter Marine One. Na livadi je ugledao maslačak, sagnuo se, ubrao ga i dao svojoj supruzi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

Poljubac je izostao jer su oboje nosili maske, no nema sumnje da između njih još uvijek ima puno nježnosti.

U intervjuu za CBS na početku predsjedničke kampanje, komentirao je njihov odnos.

- Ja je jednostavno obožavam. Zvučat ću možda glupo, ali kada je ugledam kako silazi stepenicama, moje srce još uvijek poskoči - kazao je Biden.

Kada je obavljao funkciju potpredsjednika SAD-a u mandatu predsjednika Baracka Obame, ispred potpredsjedničke rezidencije na jedno od stabala dao je postaviti mesinganu pločicu koja još uvijek stoji na istom drvetu i na kojoj piše - "Joe Loves Jill, Valentine's Day 2010."

Predsjednik SAD-a i danas objavljuje zajedničke fotografije, sa službenih dužnosti na kojima se pojavljuju zajedno, a vidljivo je da se drže za ruke ili na neki drugi način iskazuju bliskost i privrženost.

U svakom slučaju lijepo je gledati zaljubljenog gentlemena na mjestu američkog predsjednika s obzirom da se njegov prethodnik, samodopadni Donald Trump prema supruzi Melaniji odnosio grubo, bez poštovanja, ljubavi i simpatije.