navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni

Cindy Crawford nakon 30 godina otkrila zašto njen brak s Richardom Gereom nije potrajao

Prije nego što se udala za modela Randea Gerbera, supermodel Cindy Crawford je bila udata za glumca Richarda Gerea.

Objavljeno: 23.09.2023. u 21:44
get url
text

Par se upoznao 1988. godine kada je ona imala 22 godine, a on 39. Kada su se tajno vjenčali u Las Vegasu, on je imao 42, a ona 25 godina, a brak im je potrajao samo četiri godine.

Sada, nakon 30 godina, slavna manekenka progovorila je o svojem prvom braku i razlozima njegovog kraha. Smatra da im je najviše presudila njena mladost jer se u svemu pokušavala prilagoditi njemu.

- U početku, kad si mlada djevojka, svemu se pilagođavaš - ako on voli bejzbol, i ja ga volim, ako on voli tibetanski budizam, i ja bih ga mogla zavoljeti... Spremni ste prilagoditi se, u potpunosti se pretvoriti u osobu u koju ste zaljubljeni - kazala je.

Dodala je da im je velika razlika u godinama presudila.

- Mislim da su dvadesete godine u kojima tek počinješ otkrivati ko želiš biti. To je vrijeme kada pokušavaš otkriti ko si i koju unutarnju moć imaš - pojasnila je i istakla kako je sa 22 godine bila mnogo spremnija na kompromise, ali su joj u jednom trenutku dodijali.

- Odlučila sam da više ne želim to, željela sam povremeno i biti "vođa", ili hodati rame uz rame s nekim - priznala je Cindy.

U vrijeme kada je bila sa slavnim glumcem bila među najtraženijim modelima - radila je s Chanelom, Muglerom, Ralph Laurenom, a samo za nju je Gianni Versace kreirao crvenu haljinu s dubokim dekolteom u kojoj je stigla na dodjelu Oscara sa svojim tadašnjim suprugom, zvijezdom filma "Zgodna žena".

Njih dvoje su danas u sjajnim odnosima, a Cindy je u sretnom braku s Randeom Gerberom za kojeg se udala 1988. i s njim je dobila kćerku Kaiu te sina Presleyja - oboje se bave modelingom. Richard Gere bio je u braku s modelom i glumicom Carey Lowell s kojom ima sina Homera, a nakon razvoda s njom ljubav je pronašao s publicisticom Alejandrom Silva.