navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Holivudska zvijezda

Angelina Jolie govorila za Vogue o svom ateljeu, zašto je raskinula ugovor sa UNHCR-om, ali i o Bradu Pittu

Angelina Jolie, holivudska zvijezda, u novembru će otvoriti vrata ateljea Jolie u New Yorku, prenosi Vogue.

Objavljeno: 28.09.2023. u 11:27
get url
text

Ona ga zamišlja kao prostor saradnje, svojevrsnu radionicu kulturnog centra.

- Ne želim biti veliki modni dizajner. Želim izgraditi kuću za druge ljude da to postanu – istakla je Jolie za Vogue.

Njen je cilj stvoriti zajednicu i u tom smislu njen projekt razbija tradicionalni kalup slavnih - onaj koji često pojačava kult ličnosti svog osnivača.

Kao samohrana majka šestero djece, Jolie velike poduhvate kao što je ovaj smatra projektom za cijelu porodicu, a kada se razgovor okrene njenoj djeci, tu temu okreće ekspanzivno i lično.

- Imala sam 26 godina kad sam postala majka. Cijeli moj život se promijenio. Imati djecu spasilo me i naučilo me da budem drugačija u ovom svijetu. Mislim da bi davno propala na mnogo mračniji način da nisam željela živjeti za njih. Oni su bolji od mene. Naravno da sam ja majka, a nadam se i sigurno mjesto za njih i stabilnost. Ali ja sam također ta kojoj se smiju, i vidim ih kako preuzimaju toliko različitih aspekata naše porodice – iskrena je Jolie.

Za Vogue je ispričala i da je raskinula ugovor sa UNHCR-om u decembru prošle godine i očito želi istražiti nove, neposrednije načine da da značajan doprinos.

- Provela sam više od 20 godina svog života radeći na vanjskoj politici, humanitarnoj pomoći, raseljavanju i zakonima koji se odnose na izbjeglice, i stalno sam gledala kako se ista situacija pogoršava i isti ciklusi nastavljaju - objašnjava ona.

Kratko se osvrnula i na život bez Brada Pitta s kojim ima šestero djece: Maddoxa (22), Paxa (18), Zaharu (18), Shiloh (17) i blizance Vivienne i Knoxa (15). Angelina je spomenula i da u 48. godini još uvijek pokušava pronaći sebe.

- U posljednjih deset godina se osjećam izgubljeno. Ne želim otkrivati mnogo detalja o ovome. Dugo nam je trebalo da se oporavimo. Još uvijek pokušavamo stati na noge -  istakla je.