navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novi trend

Želite da frizura ima volumen: Probajte tehniku šišanja koja ne dira dužinu kose

Kada je riječ o frizurama, ove sezone ističe se jedan trend za kojeg frizeri kažu da garantira trenutnu teksturu i sjaj, bez rizika da frizura izgleda loše.

Objavljeno: 18.04.2023. u 08:34
get url
text

Riječ je o tzv. "unutarnjim" slojevima koji u kosi stvaraju dinamiku, bez da se pritom mijenja dužina kose.

Poznati frizer Sal Salcedo za Glamour pojašnjava da dužina ostaje, a mijenja se dinamika kose.

Unutarnji slojevi praktični su jer kosi daju volumen te je oblikuju iznutra prema vani. To znači da uklanjaju prekomjernu težinu u kosi, čineći je manje teškom, ali u isto vrijeme iznimno voluminoznom. 

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen:

Tradicionalni slojevi u kosi stvaraju volumen, pogotovo na vrhu glave, a unutarnji slojevi su posebni po tome što smanjuju težinu duge kose i dodaju joj teksturu, no na kosi ne stvaraju nikakvu "masu" pa je rezultat kosa uravnoteženog volumena.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Prednost unutarnjih slojeva je što kosi pružaju živost i volumen, a da pritom ne diraju dužinu, pa je idealna za one koji žele poboljšati izgled kose, no bez drastičnih promjena.

Još jedna prednost je i ta što se unutarnji slojevi lako održavaju pa kosu možete sušiti i na zraku i tako postići željeni efekt jer će prirodna tekstura doći u prvi plan. 

Frizeri kažu kako su unutarnji slojevi idealni za osobe s gustom kosom - na prvi pogled mogu biti potpuno nevidljivi jer je kosa iste dužine na svim mjestima, no stvaraju dinamiku i dodatnu teksturu. Mogu ih razmotriti i osobe s kratkom kosom jer je kratka kosa gusta, ali nema uvijek volumen, pa unutarnji slojevi mogu biti praktično rješenje. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAL SALCEDO (@salsalhair)