navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vedriji dizajn

Uvijek su IN: Francuske manikure sa dodacima koje su kao stvorene za ovo proljeće

Objavljeno: 16.03.2024. u 08:13
get url
text
FOTO: Instagram/Sarah Haidar
I dok se danas trendovi u manikuri gotovo neprestano izmjenjuju, jedna je ipak tokom godina zauzela mjesto klasika koji ne izlazi iz mode. Riječ je o francuskoj manikuri.
Osmislio ju je 1975. godine Jeff Pink, osnivač brenda Orly. Radeći na filmskom setu, shvatio je koliko često glumice moraju mijenjati boju noktiju i odlučio osmisliti look koji bi mogao upotpuniti svaki outfit. Danas je ova manikura i dalje jedna od omiljenih - pristaje svakoj dužini noktiju, a dobar je odabir za baš svaku priliku.
No, koliko god volimo njen klasični look, ova manikura je sjajna ako se želimo poigrati i dodati joj malo boje. Potreba za eksperimentiranjem posebno je izražena u proljeće, kada se okrećemo bojama i motivima poput cvijeća i voća.
Zašto onda nespojiti ovu bezvremensku manikuru s nešto vedrijim dizajnom? S pastelnim bojama ne možete pogriješiti, bilo da ih odlučite nanijeti umjesto prepoznatljivih bijelih vrhova ili u obliku šara i motiva koji upotpunjuju klasični dizajn. Možete uvijek i istaknuti jedan ili više noktiju pastelnom bojom, a druge ostaviti u stilu francuske manikure. Isto tako, za elegantni look klasični dizajn možete jednostavno nadopuniti cvijećem ili voćem.