navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Inspiracija

Spremni dočekajte prelazak sa zime na proljeće: Neka slojevito oblačenje bude inspirativno

Drugi mjesec poznat je po svom promjenjivom raspoloženju koje nam donosi hladne kiše jednako često kao i tople proljetne temperature.

Objavljeno: 16.02.2024. u 22:47
get url
text

Zato, u skladu s tim variraju i naše kombinacije. U ovom prijelaznom periodu prije proljeća, zadržavamo par omiljenih zimskih komada, a u garderobu unosimo sve više laganih materijala, kratkih haljina i hlača, tankih kaputa i jakni te obuću poput cipela i tena.

Laganiju obuću će u ostatku mjeseca pratiti hulahopke i čarape koje kombinacijama daju posebno šarmantan i chic izgled. Na scenu uz njih nastupaju omiljeni modeli mokasinki, tenisice poput adidas samba modela koji ne silazi s trona i balerinke koje će biti jedan od najistaknutijih trendova nadolazeće sezone.

Suknje, haljine i kratke hlače će savršeno ispratiti toplije dane ovog mjeseca. Kratke hlače možete upotpuniti i hulahopkama ili dugim kaputima koji obećavaju toplinu kada se februar odluči promijeniti svoje raspoloženje.

Vjerovatno omiljeni komad koji nas preko zime strpljivo čeka u ormaru, za većinu je kožna jakna. Ona je stvorena za ovaj prijelazni period i slojevite kombinacije. Želite li posebno začiniti outfit, umjesto klasičnih crnih i smeđih tonova radije odaberite jaknu u upečatljivim tonovima poput zelene.

Tanki kaputi i baloneri su najbolji izbor za kombinacije s mini suknjama i hlačama. Od klasičnih i neutralnih tonova sive i crne, do trenda sezone – leopard uzorka, kaputi raznih krojeva i boja će kreirati look koji odolijeva brzim promjenama vremenskih prilika u 2. mjesecu.

Ovo je vrijeme kada pod svijetla reflektora dolaze i omiljeni džemperi i kardigani. Ono što posebno volimo u ovim modelima, jeste njihova sposobnost uparivanja s više slojeva. Obucite ih na običnu majicu, košulju ili preko dodajte jaknu. Kako god ih uparili, s njima je vječni pariški, effortless chic zagarantovan.