navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Obuća u trendu

Spoj praktičnosti i jedinstvenog stila: Čizme sa debelim đonom vole baš svi

Proteklih sezona četvrtaste potpetice i modeli s rebrastim, robusnim i zadebljanim đonovima dominirali su kolekcijama čizama, a nije teško shvatiti zašto.

Objavljeno: 23.12.2021. u 08:45
get url
text

Kombinirajući praktičnost i jedinstven dizajn, koji sjajno nadopunjuje svaki stajling i ne dominira njime, robusne čizme sjajan su dodatak svakoj modnoj kombinaciji.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kenza Zouiten Subosic (@kenzas)

Tako ovi modeli čizama podižu klasične kombinacije traperica i oversized sakoa, ali i pojačavaju efekt elegantne midi haljine.

Spajanje zdepastih čizama s razigranim mini krojevima također može rezultirati chic izgledom.

No, privlačnost ove statement obuće ne svodi se samo na njenu svestranost. Zapravo, trend robusnih čizama počeo je rasti još prije pandemije - bile su spojene s gotovo svakim stajlingom na pisti u Pradinoj kolekciji za jesen i zimu 2019, ali popularizacija trenda udobnosti definitivno je dovela do eksplozije ovih modela.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darja Barannik (@darjabarannik)

Upravo zato brojni luksuzni brendovi diljem svijeta predstavili su svoje verzije popularnog modela čizama.

Moćni pariski brend Balenciaga i kultni belgijski brend Ann Demeulemeester priklonili su se utilitarnim prizvucima combat čizama, odlučivši se za klasičnu crnu i oversized proporcije.

Ovi ultrazdepasti stilovi sjajno funkcioniraju gotovo sa svim iz ormara, a posebno efektno izgledaju u spoju s tradicionalnim ženstvenim modnim predmetima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Već pravi klasik, chelsea čizme, čiji dizajn potpisuje modna kuća Bottega Veneta, posebno one u bordo nijansi, nepogrešiv su modni izbor za vrlo chic urbane stajlinge.