navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Praktičnost je važna

Sarajevska frizerka pokazala kako urediti kosu za novogodišnju zabavu

Zaroniti u najluđu noć s najluđom frizurom ili pak igrati na sigurno? Je li baš Nova godina trenutak da se isproba ona nova luda frizura o kojoj već dugo maštate ili možda ipak treba ostati vjeran klasici?

Objavljeno: 30.12.2023. u 12:54
get url
text

Aida Asotić-Ajdinović, poznata sarajevska frizerka, kaže kako frizura treba da laska fizionomiji žene, a ne da ističe njene nedostatke.

- Također, praktičnost frizure veoma je bitna, pa čak i u najluđoj noći. Najluđa noć u godini podrazumijeva mnogo veselja na plesnom podiju, a ukoliko izaberete frizuru koju ćete morati da popravljate cijelo veče, nećete moći potpuno da uživate u zabavi. Za tu priliku potrebno je odabrati specijalnu frizuru koja će se naravno uklapati sa ostatkom stajlinga, ali i šminkom.

 

U nastavku Aida je predložila nekoliko frizura za ovu priliku:

Razigrani valovi: ovaj sofisticirani, ali bezbrižni stil valova odgovara različitim dužinama kose i pruža elegantan izgled.

Elegantne punđe: visoke, niske, ili pletene - punđe su uvijek odličan izbor za novogodišnji look.

Klasične punđice možete pretvoriti u moderne i razigrane što je potpuna suprotnost klasičnom izgledu, na način da ih malo raščupate i postignete popularni messy look koji će upotpuniti ukrasna igla ili češljić s cirkonima ili cvjetićima.

{$galerijaFotografija}

Zalizana kosa - zalizana kosa, elegantna i sofisticirana, predstavlja vremenski neprolazan izbor koji nosi notu glamura. Ova frizura, često viđena na crvenom tepihu među holivudskim zvijezdama, postala je sinonim za besprijekornu eleganciju. Jedan od razloga zašto je ova frizura omiljena među holivudskim damama jeste njena svestranost. Bez obzira na to da li je riječ o elegantnoj koktel haljini ili jednostavnoj bijeloj košulji, zalizana kosa čini da izgledate kao da ste upravo zakoračili sa crvenog tepiha.

Raznolike pletenice: Od jednostavnih do složenijih stilova, pletenice mogu dodati posebnu notu elegancije.

Konjiski rep: apsolutni hit posljednjih godina je konjski rep koji je spas za bad hair dane, a može biti visok, nizak, zaglađen ili razbarušen.

Što se tiče dodatnih elemenata za novogodišnji sjaj, šljokice u kosi mogu dati dozu zabave i blistavosti looku.

Aida savjetuje da se šljokice koriste suptilno kako bi se postigao sjajan, a ne dav žena izgleda kao sjajna kugla.

friz1.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow