navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prirodni preparat

Recept od samo dva sastojka potiče rast kose, čini je bujnijom i vraća sjaj

Ruzmarin sadrži ursolnu kiselinu koja potiče cirkulaciju vlasišta, a samim tim korijen kose dobija više kisika i hranjivih tvari, što rezultira zdravim i brzim rastom kose.

Objavljeno: 13.06.2023. u 09:06
get url
text

Analgetska i protivupalna svojstva ruzmarina smiruju iritaciju, svrbež i upalu na tjemenu te pomažu da se riješite peruti.

Odlično štite zdravlje kože čime se stvara zdrava baza za razvoj i rast kose.

Korištenje ove biljke posebno se preporučuje osobama s tankom kosom, jer beživotnoj kosi povećava volumen i vraća sjaj, a redovnim tretmanima korisne tvari se apsorbiraju u folikule, kosa raste brže i postaje vidno bujnija.

Ruzmarinova voda za brži rast kose posljednjih mjeseci hit je na društvenim mrežama, a sve što vam treba za pripremu ovog prirodnog preparata je nekoliko grančica svježeg ruzmarina i voda.

U lonac sipajte nasjeckane grančice ruzmarina, dodajte pola litra vode i kuhajte dok voda ne poprimi boju jantara. Nakon toga sklonite posudu s vatre, poklopite, pustite da se ohladi, procijedite, ulijte vodu u flašicu s raspršivačem i držite u frižideru.

Jednom do dva puta dnevno nanesite vodu od ruzmarina na kosu i dobro utrljajte, a prve rezultate vidjet ćete nakon nekoliko sedmice redovne upotrebe.