navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novi makeup trend

Pogledajte kako je Giorgio Armani zaokrenuo klasični smokey look

Neki sedmice mode prate zbog novih trendova odjeće, a neki zbog beauty lookova koji će biti hit u nadolazećoj sezoni.

Objavljeno: 02.03.2022. u 15:49
get url
text

Kada je riječ o reviji Giorgia Armanija za jesen i zimu 2022. godine, koja je održana u Milanu u malom šarmantnom pozorištu, treba reći da se spomenuo i politički kontekst trenutne situacije u svijetu te da su modeli hodali bez pratnje muzike u znak poštovanja prema svemu što se događa u Ukrajini.

Onaj drugi, nešto vedriji dio revije bio je beauty aspekt.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armani beauty (@armanibeauty)

Ako ste zaljubljenica u klasični smokey eyes look, a ipak želite napraviti mali zaokret u svojoj makeup rutini, stigli ste na pravo mjesto jer upravo je Armani klasiku doveo na novi nivo.

Uz kolekciju baršuna, metalika i zagasitih tonova, Giorgio Armani je naglasak stavio na oči, dok je usne ostavio nude, što govori da još uvijek možete ostaviti svoje nude ruževe na listi prioriteta.

Kompletni Armani lik sastoji se od smokey linije sjena na pregibu oka koja se lagano blenda, no da još uvijek ostane vidljiva, kao blaža i suptilnija verzija cut creasa.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armani beauty (@armanibeauty)

Na kapak po želji možete staviti sjaj, ostaviti prazno ili ispuniti laganim korektorom.

Kako bi se oko još više otvorilo, koristio je bijelu mat sjenu u uglu oka te stavio nekoliko pojedinačnih umjetnih trepavica u ugao oka kako bi podigao pogled.

Obrve su ispunjene i lagano produžene kako bi išle u smjeru sjene, dok su usne satenskog nude finiša, te izgledaju svježe i zdravo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armani beauty (@armanibeauty)

Kada je kosa u pitanju, vratili smo se u 90-te godine prošlog stoljeća s pletenicama uz glavu ili jednostavno kreiranim wet lookovima.