navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Make up

Omraženi trend iz perioda devedesetih: Vraća se lice bez obrva

U svijetu ljepote trendovi se stalno mijenjaju. Već neko vrijeme primjetan je povratak obilježja mode iz 90-ih i 2000-ih, a čini se da istim putem ide i make up.

Objavljeno: 28.02.2022. u 14:14
get url
text

Obrve, kojima se posljednjih nekoliko godina pridaje najveća pažnja kod šminkanja, vraćaju se u neka prošla vremena. Jedan od trendova devedesetih, za koji su mnogi mislili da ga više neće vidjeti, velikom brzinom se vraća na beauty scenu. Riječ je o tankim obrvama koje su proslavili većinom tadašnji supermodeli Kate Moss, Linda Evangelista, Christy Turlington i mnoge druge manekenke.

Omraženi trend iz perioda devedesetih, lica s ultra tankim ili skoro nevidljivim obrvama, vratio se u velikom stilu i to na milanskoj sedmici mode, gdje su ga sestre Bella i Gigi Hadid pokazale na modnoj reviji Donatelle Versace.

One su u petak prošetale modnom pistom na Versaceovoj reviji kolekcije za jesen 2022., a pažnju su ukrala njihova lica koja su naizgled bila bez obrva.

Povratak trenda nepostojećih obrva najavljen je još prošle godine kada su se u ovom izdanju pojavljivale zvijezde poput Madonne, Kim Kardashian i Katy Perry.