navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno

Mali trikovi kako se brzinski rashladiti po velikim vrućinama

Želite li ovo ljeto preživjeti toplinske valove, koristite ove trikove! Uzmite malo leda iz zamrzivača i stavite tamo gdje su krvne žile najbliže površini kože. To uključuje zapešće, vrat i prsa. Ovako će se temperatura krvi malo spustiti pa će i vama biti ugodnije.

Objavljeno: 18.07.2023. u 11:50
get url
text

Također, svi znamo da je piti vodu apsolutno najvažnije. No čini se da kokosova voda može biti i puno bolja jer hladi brže od vode. Ljubitelji čaja, ne strepite, postoji i trik za vas.

Napravite čaj od mente. Menta je poznata po efektu hlađenja, a isto tako će zadovoljiti žeđ. Za one koji imaju ventilator, dobar je trik i da stavite zatvorenu bocu punu hladne vode ispred ventilatora koji će je lagano raspršivati.

Možete i namočiti dvije plahte u hladnoj vodi i njima se pokriti. Hlađenje stopala u lavoru u mlakoj ili hladnijoj vodi također pomaže ako baš jako zagrije.

Ako ste vani po ekstremnim vrućinama, primijenite jedan od ovih načina. Osigurat će vam željeno osvježenje i ciljano rashladiti tijelo hladeći senzore za regulaciju temperature.

- Napunite vodom bočicu s raspršivačem. Namjestite sprej na željenu jačinu i vlažite otkrivene dijelove tijela svako malo.

- Držite stražnji dio vrata zaštićen, bilo da ste u hladu ili šeširom ili kapom s dugim stražnjim dijelom. Senzori za kontrolu temperature su u tom području pa hlađenje tog dijela znači i hlađenje ostatka tijela.

- Držite vrećicu s ledom ili bilo šta ledeno iza glave.

- Smočite kosu, cijelu ili je samo lagano nakvasite, zavisno od toga koliko vam je vruće. Isparavanje vode će ohladiti glavu.

- Namočite lagano šešir ili kapu i stavite na glavu.

- Namočite rukave na košulji. Kako vjetar puhne tako će vas hladiti.

- Često hladite i stopala vodom. Nošenje tanke obuće ljeti često dovodi i do pregrijavanja stopala. Možete namočiti i čarape pa i na taj način ohladiti noge.

- Rashladit će vas i ako pokvasite zglobove na rukama. Radite to svakih sat vremena. To će sniziti temperaturu tijela.

- Istuširajte se hladnom vodom prije izlaska.

- Idite na kupanje na bazen ili na more.

- Pijte više vode, svako malo.