Za pripremu ovog jednostavnog kolača potrebna vam je jedna već anarandža, 250 grama šećera, troje većih jaja 1 decilitar ulja, jedan jogurt, 250 grama brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli i još malo šećera za posipanje kolača.
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni C. Pripremite kalup, namažite ga maslacem. Možete staviti u manji kalup za hljeb ili u kalup za kuglof.
U blender stavite narandžu narezanu na kocke (neoguljenu, dakle zajedno s korom) i dobro je usitnite.
Zatim u posudu za miješanje staviti šećer i jaja, promiješajte mikserom pa dodajte naranču usitnjenu u blenderu.
Dodajte ulje i jogurt pa kratko mutite, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo, te prstohvat soli. Promiješajte tek da se sastojci sjedine.
Ulijte ovu smjesu u kalup za pečenje, te lagano protresite kako bi se tijesto rasporedilo a eventualni mjehurići zraka izašli.
Pospite šećerom i pecite 35-40 minuta na 180 °C. Vrijeme pečenja prilagodite svojoj rerni.
Ako više volite kolač sa glazurom, napravite preliv od vanilije ili čokolade ili šećernu, te karamel glazuru.