Postupak pripreme:
Narežite dio jagoda na četvrtine, stavite ih u zdjelu i lagano zgnječite viljuškom ili kratko umiksajte. Umiješajte med. Stavite i preostale jagode pa sve promiješajte. Dodajte biber, nanu, naribanu koricu i limunov sok po želji. Ostavite da se sve upije.
Mikserom umutite mascarpone ili neki drugi kremasti sir dok ne postane gladak, dodajte šećer u prahu i miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte umućeno vrhnje i nastavite miksati dok se ne zgusne.
Spojite sastojke. Sipajte sloj mrvica od keksa na dno četiri staklene tegle s poklopcem pa ga poravnajte kašikom. Sljedeći sloj je pjena od kolača od sira, a zatim sloj jagoda.
Ponovite slaganje i na vrh stavite sloj pjene, pazeći da ostavite dovoljno mjesta za ukras i poklopac tegle.
Ukrasite polovinom jagode i listićima nane.
Neka odstoji u frižideru barem sat prije posluživanja.