navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Moda

Eclectic Grandpa - trend koji će vladati 2024. godinom

Eclectic Grandpa je stil koji je Pinterest predstavio u najavi trendova za 2024. godinu.

Objavljeno: 30.12.2023. u 08:38
get url
text

U svijetu brze izmjene trendova, nerijetko se inspiracija pronalazi na neočekivanim mjestima. Ovaj put je to u ormarima naših djedova. Stil odijevanja po uzoru na djeda već pomalo vlada društvenim mrežama i postaje nezaobilazan na street style fotkama istinskih modnih insajdera.

Eclectic grandpa je jedinstven spoj nostalgije i savremenih komada. Kako predviđa Pinterest, ovo je stil koji će rado nositi i muškarci i žne, posebno pripadnici Gen Z i boomers generacije. Dakle, možemo zaključiti da je ovo način odijevanja koji prelazi granice spolova i godina te poziva svakoga da slavi ljepotu odijevanja iz prošlih vremena.

Ono što posebno volimo kod ovoga stila, jeste činjenica da svoje omiljene komade možete pronaći u djedovom ormaru ili vintage dućanima pa uz odlične kombinacije sa sobom nosi i svijest o slow fashion pokretu.

Kako postići Eclectic Grandpa look?

Kada kažemo eclectic grandpa, samo ime već daje određene vizuale. Želite posegnuti za eklektičnim komadima raznih stilskih izražaja, kao i komadima kakve nosi gotovo svaki djed. Ugodni, cozy i oversized džemperi od mohera ili kašmira su imperativ za izgradnju ovog stila. Idealni su oni koji dolaze u zagasitim i šarenim tonovima i s geometrijskim uzorcima.

Džemper može zamijeniti i klasični, old school kardigan, a najbolji pratilac će im uvijek biti jednostavna bijela T-shirt majica ili potkošulja. Kada smo kod oversized priče, istu trebaju ispratiti i hlače, a bonus su materijali poput tvida i pliša.

Eclectic grandpa stil će upotpuniti bezvremenske i unisex mokasinke ili dad sneakers koje će zaokružiti čitav look.

Modni dodatci

Bez čega još ne možete zamisliti svog djeda? Bez kape, naravno. Zato, uz outfit dodajte šarenu kapu, kačket ili newsboy kapu (dodatak koji će posebno voljeti ljubitelji serije Peaky Blinders).

Iako je kroz život preporučljivo nositi ružičaste naočale, za ovaj stil predlažemo žuta stakla s velikim okvirom. Shvatili ste već da su detalji jako bitni kada definiramo stil odijevanja pa ne zaboravite na sitne, ali bitne dodatke kao što su tank pravougaoni sat i čarape u boji.