open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH i danas sa susnježicom i snijegom, kakvo će vrijeme biti za vikend
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje oblačnosti poslijepodne.
23.11.2023. u 08:16
get url
text

U jutarnjim satima ponegdje u centralnom, istočnim i zapadnim područjima Bosne slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a višim područjima snijeg.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do 12, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 15 stepni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko tri, a dnevna oko pet stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza i dalje je relativno nepovoljna. Iako će postepeno biti stabilnije, prohladno vrijeme i veći sadržaj vlage u zraku loše će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate, izraženije u dijelu Bosne.

Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima povreda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka. Na jugu malo toplije i ugodnije.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 metara očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabim padavinma. U sjevernim područjima Bosne i u Hercegovini se očekuje kiša, a u ostatku zemlje susnježica ili snijeg. Poslijepodne padavine prestaju u Hercegovini, a krajem dana i tokom noći i u većem dijelu Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U Hercegovini i na zapadu Bosne olujni, a u ostatku zemlje, povremeno, jaku udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do četiri, na jugu do 10, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosnije je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjeren do pojačan zapadni i sjeverozapadni. Poslijepodne vjetar u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od minus četiri do nula, na jugu do dva, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.