open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Oblačno sa kišom, evo kada će padati snijeg
Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
05.03.2024. u 07:40
get url
text

Rijetko može padati slaba kiša ili kratkotrajan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

Nastavlja se period relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Problem osjetljivim osobama može predstavljati povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, što bi pretežno moglo uzrokovati povremeno lošije raspoloženje, blažu glavobolju, dekoncentraciju.

Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba, s obzirom da će temperature biti umjerene, malo iznad prosjeka, ali uz sjeverno strujanje neće izrazito i brzo rasti, što će dan činiti ugodnijim. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Većina padavina je u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni Celzijevih.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini također biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.