open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi otkrivaju
Kakvo će vrijeme biti danas i u danima vikenda
Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
02.04.2021. u 07:19
get url
text

U jutarnjim satima slaba kiša moguća je u sjevernim područjima. U drugoj polovini dana padavine se očekuju u većem dijelu zemlje.

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano i uglavnom bez padavina.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko osam, a najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.

Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problemi sa snom. Sa dolaskom noći opća slika dodatno će se pogoršati.

Sutra, prvog dana vikenda, u BiH pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.