open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Jutros se obucite toplije, evo gdje je tokom dana moguć i snijeg
U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
18.11.2023. u 07:48
get url
text

U centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka od minus dva do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od četiri do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperataura zraka oko jedan, a dnevna oko četiri stepena Celzijusa.

Biometeorološke prilike postepeno će se poboljšati. Mjestimično izraženija naoblaka, pojava magle i povremeno tmurno vrijeme, u dijelu Bosne, kod većine ljudi negativno će djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati manje poteškoće.

Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa odmicanjem dana i zatopljenjem, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini će opća slika biti ljepša, uz duže sunčane periode, pri tome će jači udari bure povremeno kvariti ugođaj.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do dva, na jugu do pet, a dnevna od šest do 12 stepni Celzijusa.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U kasnim večernjim satima kiša na krajnjem sjeveru zemlje. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, a dnevna od osam do 14 stepeni Celzijusa.

U utorak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od četiri do 10, na jugu do 12, a dnevna od sedam do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.