open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Duža zadržavanja na više graničnih prijelaza
Duga su zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Doljani, Bijača, Deleuša, Zupci, Hum (ulaz i izlaz), Velika Kladuša, Donja Gradina, Kamensko, Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica (izlaz iz Bosne i Hercegovine), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.
06.08.2023. u 17:59
get url
text
Bosanska Gradiška, prijelaz
Bosanska Gradiška, prijelaz

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, pa se vozačima preporučuje da planiraju svoje putovanje u skladu s očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).
Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.