open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi prognoziraju
Danas u BiH oblačno sa kišom i susnježicom, kako će vrijeme biti tokom vikenda
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
28.01.2022. u 08:07
get url
text

Temperature zraka izmjerene u sedam sati: Bugojno i Jajce minus osam, Drvar i Zenica minus sedam, Prijedor i Sanski Most minus šest, Sarajevo i Srebrenica minus pet, Banja Luka, Bjelašnica, Doboj i Tuzla minus četiri, Livno minus tri, Bijeljina i Zvornik minus dva, Bihać i Mostar jedan, Gradačac i Trebinje dva, Neum šest stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za dva hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u našoj zemlji naoblačenje prijepodne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg.

Bez padavina na jugu zemlje.

Tokom noći na subotu slabije sniježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva, na jugu zemlje do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nule i pet, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu naoblačenje prijepodne. Prolazno slaba kiša ili susnježica od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Krajem dana se očekuje slab snijeg.

Najviša dnevna temperatura zraka oko dva stepena Celzijusa.

Pod uticajem promjene vremena, povećane naoblake i padavina, većina stanovništva bit će lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije.

Sa jačanjem osjeta hladnoće, opća slika će se postepeno, do kraja dana, pogoršati u gotovo cijeloj zemlji.

Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom.

Opća slika će biti lošija u Bosni, na jugu stabilnije, sa višim temperaturama i ugodnije.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa slabim snijegom. U Hercegovini umjerena naoblaka. U ranim jutarnjim satima slab snijeg može padati na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i minus jedan, na jugu zemlje do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus šest i minus jedan, na jugu zemlje do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.