open-navfaktor-logo
search
Akcija Sultan II
U Sarajevu uhapšena dvojica muškaraca, zaplijenjeni droga i oružje
AUTOR: Faktor
22.03.2024. u 09:44
get url
text
FOTO: MUP KS
Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe i zaplijenila određenu količinu droge i oružje.
Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo realizovali su operativnu akciju "Sultan II" s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.
U pretresima koji su izvršeni na području općine Novi Grad, pronađeno je i oduzeto: jedan PVC paket sa bruto 850 grama kokaina, četiri PVC pakovanja bruto 2.330 grama spida, jedna PVC kesa sa 399 tableta ecstasy – MDMA, jedna PVC kesa sa bruto 10 grama marihuane, jedan pištolj, 113 metaka, određena količina gotovog novca u BAM i EUR valuti, drugi predmeti od interesa.
FOTO: MUP KS
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je 34-godišnji A. D. iz Sarajeva.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, uhapšen je 31-godišnji A. H. iz Sarajeva, saopćio je MUP KS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.