open-navfaktor-logo
search
Saobraćajne nesreće
Vozač teško povrijeđen u udesu kod Zenice, kod Olova povrijeđen biciklista
Autor/Fena/Faktor
13.03.2024. u 19:05
get url
text
Udes kod Zenice u mjestu Jelina
Udes kod Zenice u mjestu Jelina
U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 16.25 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina kod Zenice, teške tjelesne povrede zadobio je vozač "golfa", potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.
- U nezgodi su učestvovali putničko motorno vozilo "golf" kojim je upravljao O. H. iz Zenice, rođen 1971. godine, te putničko motorno vozilo "škoda" kojim je upravljao C. G. (r. 1981.) iz Sarajeva.
Vozaču "golfa" odmah je ukazana pomoć na licu mjesta, najvjerojatnije se radi o lomu ruke te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Naknadno se na povredu požalio i vozač "škode", koji je također prevezen u KBC, ali još nemamo utvrđen stepen povreda za njega - kazao je Valentić.
Saobraćaj je duže vrijeme bio potpuno u prekidu, a uviđaj vrše pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 Zenica.
Danas oko 15.05 sati, nezgoda se dogodila i u Olovu, na magistralnom putu M-18, u ulici Tuzlanska, gdje su učestvovali "audi", kojim je upravljao M.M. iz Olova, te biciklista B. B., rođen 2008. godine.
Biciklista je, dodaje Valentić, prevezen na Univerzitetski klinički centar Sarajevo, ali još nemaju informacija o stepenu povreda koje je zadobio.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.