open-navfaktor-logo
search
Akcija Grom
FUP: Uhapšen pripadnik Kavačkog klana, pronađen u skrovištu iza ormara
AUTOR: Autor: Faktor
05.04.2024. u 10:47
get url
text
Pronađen iza ormara
Pronađen iza ormara
U akciji "Grom" u kojoj su učestvovali policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), a provodio ju je MUP Unsko-sanskog kantona, uhapšen je pripadnik Kavačkog klana, inicijala D. T., za kojim je bila raspisana crvena Interpolova potjernica. 
Kako je danas saopćeno iz FUP-a, u akciji su jučer izvršeni pretresi na više lokacija, te je pronađena određena količina droge. 
- Prilikom provođenja akcije, slobode je lišeno lice D. T. za kojim je raspisana Interpolova crvena potjernica. Navedeno lice je pronađeno u stanu u namjenski napravljenom skrovištu iza ormara, kod navedenog lica su pronađeni krivotvoreni dokumenti Sjeverne Makedonije.
Ovo lice je predmet interesovanja i istraživanja FUP-a u operaciji EUROPOL-a "Empact CCH 2.2" – Balkanski kartel, a identificirano je kao pripadnik Kavačkog klana i lice blisko Mladenu Samardžiji koji je lišen slobode krajem prošle godine na Jahorini - navedeno je u saopćenju.
S obzirom na to da je riječ o osobi koja nije državljanin Bosne i Hercegovine, uhapšeni je predat Sudu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.
Skrivao se iza ormara
FOTO: FUP
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.