open-navfaktor-logo
search
ZD Plavljana i Gusinjana
Žestoka osuda: Krivokapić ruši dobre odnose Crne Gore i BiH i priznaje genocidnu tvorevinu RS, zašto šuti Abazović
Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana u BiH osudilo je sramni potez premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao "neustavni praznik, 9. januar dan genocidne tvorevine RS-a". 
10.01.2021. u 17:02
get url
text

- Americi, Evropi i čitavom svijetu jasno je, da je na Bosnu od strane Srbije i dijela Srba iz BiH, izvršena agresija, da je u Srebrenici presuđen genocid, te da je počinjen u čitavom Podrinju i u drugim bh. gradovima (Sarajevo, Prijedor i drugi gradovi i mjesta). Da je najveći zločin od Drugog svjetskog rata, učinjen u čitavoj BiH, da je pobijeno i raseljeno vise od 300 hiljada Bošnjaka i drugih građana BiH, i da je to priznala i crnogorska država i Crnogorska crkva.

Jasno je to i onima koji su to učinili, obzirom na čijim krilima i uz čiju pomoć je Krivokapić došao na vlast u Crnoj Gori. Jasno je to i njemu.

Šta je sa ovom čestitkom Krivokapić želio poručiti Bošnjacima i svim građanima-legalistima u BiH, Sandžaku, Crnoj Gori i Srbiji, a posebno Bošnjacima države u kojoj je premijer, Crnoj Gori?!

Da li to Krivokapić, želi vraćati region u devedesete godine i pridružiti se Dodiku u njegovim namjerama?! Zasto šuti Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore?! Da li se Dritan Abazović slaže sa čestitkom i sa svim što iza te čestitke stoji i šta ona poručuje?! Da li to Krivokapić i Abazović žele da naruše dobre odnose BiH i Crne Gore, građana BiH i Crne Gore koji su, u veoma dobrim odnosima, a da su Bošnjaci porijeklom iz Crne Gore i Plava i Gusinja dobro vezivno tkivo tih dobrih odnosa?!

Da ipak sve ovo nije jasno, tražili bismo da Krivokapić objasni svoju čestitku, a Abazović da objasni šutnju. Nažalost, sve je ovdje jasno: negira se genocid, umanjuje se i amnestiraju se zločini, priznaje genocidna tvorevina RS i ruše se dobrosusjedski odnosi građana BiH i Crne Gore. Građani BiH porijeklom iz Plava i Gusinja, pozivaju sve Bošnjake iz Crne Gore, Bošnjake iz čitavog svijeta i sve druge dobronamjerne građane, da reagiraju i osude ovu Krivokapićevu čestitku i šutnju Dritana Abazovića- stoji u reakciji Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana u BiH koju potpisuje predsjednik Salih Šabović.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.