open-navfaktor-logo
search
Izazvalo komentare
Zavod za planiranje razvoja KS objavio konkurs, traže i stručnog saradnika za stručna mišljenja
Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo prije nekoliko dana objavio je javni konkurs za zapošljavanje pet državnih službenika, a između ostalog traže stručnog saradnika za stručna mišljenja.
17.10.2022. u 12:50
get url
text
Zavod za planiranje razvoja KS
Zavod za planiranje razvoja KS

Sam naziv ove pozicije izazvao je interes i komentare na društvenim mrežama.

VEZANI TEKST - SDA ga politički školovala, NiP uhljebio: Faruk Muharemović novi direktor Zavoda za planiranje razvoja KS

Prema konkursu, stručni saradnik za stručna mišljenja vrši izradu analiza, izvještaja, informacija i drugih stručnih i analitičkih materijala na osnovu odgovarajućih podataka, prati, proučava i analizira zakonske i druge propise iz oblasti prostornog uređenja i drugih oblasti koje imaju uticaja na prostorno uređenje.

Osim poznavanja rada na računaru i jednog stranog jezika, kandidat treba imati završen Arhitektonski fakultet i imati godinu staža u struci.

Konkurs Zavoda za planiranje razvoja KS

Pozicija stručnog saradnika za stručna mišljenja nije postojala u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Zavoda sve do prošle godine, kada je urađen novi pravilnik kojeg je potpisao direktor Zavoda Faruk Muharemović, imenovan na tu poziciju tri mjeseca prije donošenja novog pravilnika.

U Zavodu od ranije postoji stručna služba za stručna mišljenja u okviru Sektora za detaljnu plansku dokumentaciju. Ova stručna služba imala je sistematizovana četiri radna mjesta, a po novom pravilniku ima pet.

- Služba za stručna mišljenja vrši poslove koji se odnose na: obradu lokacija i izradu stručnih mišljenja po zahtjevima općina i nadležnih organa iz oblasti prostornog uređenja i druge poslove iz djelokruga rada Službe, odnosno i druge poslove po nalozima i uz koordinaciju pomoćnika direktora za detaljnu plansku dokumentaciju i tehničku pripremu i direktora Zavoda – piše u pravilniku Zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.