open-navfaktor-logo
search
Na 1897. metara
Zastava na vrhu Veleža u čast Armije Republike BiH
Povodom obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, grupa sastavljena od uposlenika i učenika Osnovne škole "Mujaga Komadina" iz Mostara izvela je pohod na jedan od najviših vrhova planine Velež, Brasinu, na nadmorskoj visini od 1.897 metara.
14.04.2023. u 12:58
get url
text

Uposlenici škole Semir Šejtanić, Alen Jaganjac, Tarik Ćenan, Emir Nezirović, te učenici Sajra Bojčić i Danin Kazić, unuk heroja odbrane BiH Midhata Hujdura Hujke, na Brasini su postavili zastavu koja je sa jedne strane aktuelna zastava države BiH, a s druge prva zastava RBiH sa lilljanima.

{$galerijaFotografija}

- Ovaj pohod je zahtjevao izuzetan napor, jer zbog velikih nanosa snijega, koji je bio na putu, nije se moglo doći do vrha planine Velež. Međutim, ljubav prema svojoj domovini i svojoj Armiji dala je snagu našoj ekipi da uz ovu planinu pješače više od tri sata sa svom opremom koja im je bila potrebna da bi se zastava Bosne i Hercegovine zavihorila na Brasini. Trud je urodio plodom i oko 16 sati postavljena je zastava Bosne i Hercegovine na Brasini - kazali su učesnici ekspedicije.

Navode da je plan Škole da urede prostor oko zastave, a što će biti urađeno u skorije vrijeme.

- Za našu domovinu, borci Armije Republike Bosne i Hercegovine su dali puno više. Naša škole je na ovaj poseban način dala samo mali doprinos obilježavanju Dana Armije Republike BiH, povodom 31. godišnjice njenog formiranja - naveli su.

IMG-af23d2447bc764aaba23147bdc7d6770-V.jpg
1 od 583
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.