open-navfaktor-logo
search
Optužuje čelnika
Zalihić o potresu u SDP-u Mostar: Nikšić se svrstao na stranu maliciozne grupe koju čine Prlić, Žuljević...
Predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Mostar Arman Zalihić iznenadio je političku javnost u Bosni i Hercegovini odlučivši podnijeti ostavku na ovu poziciju.
08.02.2024. u 11:07
get url
text

VEZANI TEKST - Arman Zalihić podnio ostavku na mjesto šefa mostarskog SDP-a

Šta ga je dovelo do ovog poteza, Zalihić je objasnio na svojoj Facebook stranici.

- Razlog ostavke je što jedna maliciozna grupa ljudi već duži period vrši pravno nasilje nad većinom članova Gradskog odbora, grubo kršeći Statut SDP-a, a tom pravnom nasilju se jučer pridružio i sam vrh partije.

Kada nisu uspjeli da svojim morbidnim lažima i spletkama poljuljaju povjerenje članova Gradskog odbora u moj rad, iskoristili su činjenicu što su dva člana manjine Aner Žuljević i Lana Prlić ujedno članovi Predsjedništva SDP-a BiH. Spomenuti "drugovi" obmanuli su Predsjedništvo da formira radnu grupu za ispitivanje odnosa u navodno podijeljenom Gradskom odboru Mostar.

Za razliku od obmanutih članova Predsjedništva koji vjerovatno nisu ni znali za što glasaju, predsjednik Nermin Nikšić se sasvim svjesno svrstao na stranu maliciozne grupe. 

Nikšiću uopće ne zamjeram simpatije prema Prlić i Žuljeviću, međutim zamjeram mu što je odigrao ključnu ulogu u donošenju nestatutarne odluke kojom se vrh SDP-a iživljava nad demokratski i legitimno izabranim Gradskim odborom naše organizacije - napisao je, između ostalog, Zalihić.

Na laži koje je o meni i Gradskom odboru iznijela maliciozna grupa koju, pored Anera Žuljevića i Lane Prlić, čine brat Anera Žuljevića i najbolja prijateljica Lane Prlić, Predsjedništvo SDP BiH je odlučilo da zaključke o sudbini naše organizacije predloži Radna grupa čiju većinu čine Lana Prlić, njena najbolja prijateljica, Aner Žuljević i njegov brat, potpuno ignorirajući demokratski i legalno izabran Gradski odbor, ističe Zalihić.

- Razlog udara leži u neostvarenim ličnim interesima pojedinaca iz grupe kao i u strahu od toga hoće li porodica i prijatelji dobiti prolazna mjesta na predstojećim lokalnim izborima.

Među ostalim, ne opraštaju nam što ministarsku funkciju obavlja čovjek koji je univerzitetski profesor, doktor nauka bez i jedne mrlje u karijeri i što SDP Mostar više nije privatna stranka porodice, prijatelja i kumova nego stranka u koju sve više navraćaju novi, mladi, visokoobrazovani i profesionalno nekompromitirani ljudi.
Kreiranje listi i organizaciju kampanje im velikodušno prepuštam, te im želim mnogo sreće i uspjeha, a rezultate ćemo uspoređivati nakon izbora - poručio je Zalihić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.