open-navfaktor-logo
search
Objavio zavod
Za vakcinaciju u KS mogu se prijaviti i građani koji nisu zdravstveno osigurani, evo i kako
Nakon brojnih upita građana zašto se za vakcinaciju ne mogu prijaviti oni koji nisu zdravstveno osigurani, s obzirom da prilikom apliciranja moraju unijeti broj zdravstvene knjižice, Zavod za javno zdravstvo kreirao je aplikaciju i za one koji nisu zdravstveno osigurani.
06.04.2021. u 14:47
get url
text

Kao i kod prethodne aplikacije sam proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka, tokom kojih će stanovnik Kantona Sarajevo koji nije osiguranik Zavoda, popuniti i dostaviti tražene podatke. Po okončanju procesa, registrovani korisnik će dobiti potvrdu registracije, a tačnost podataka o prebivalištu će  biti provjerena prije upisa u konačni registar.

Naglašavaju da je ova aplikacija namijenjena isključivo stanovnicima Kantona Sarajevo, kao i da je proces registracije za sve stanovnike Kantona Sarajevo dobrovoljan i da se njim iskazuje vlastita zainteresovanost za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo.

Obzirom da je registracija zainteresovanih pacijenata kontinuiran proces, svi stanovnici osiguranike i svi građani Kantona Sarajevo će zasigurno imati dovoljno vremena da iskažu interes za vakcinaciju.

Ističu da će se redoslijed vakcinacije vršiti prema epidemiološkim prioritetima koje utvrđuje Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a ne prema redoslijedu prijave putem aplikacije.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.