open-navfaktor-logo
search
Voli i psovati
Vulić pita ko je ćelavi policajac koji je na ročištu "puhao Dodiku za vrat" , evo šta joj je odgovorio
Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine odgovorilo je državnoj zastupnici SNSD-a Sanji Vulić na pitanje "ko je ćelavi policijac koji je zalegao u stolicu kao da je na plaži i "puhao" Miloradu Dodiku za vrat"? Vulić je upitala i po kom zakonu i podzakonskom aktu se sudski policijaci ponašaju sa nepoštovanjem ka predsjedniku RS-a?
14.02.2024. u 11:37
get url
text

VEZANI TEKST - "Nervni slom" Sanje Vulić pred Sudom: Brutalne psovke i prostačenje SNSD-ove prve dame u Parlamentu BiH

- Prema službenom očitovanju sudskih policijaca koji su na dan 6.12.2023. godine obavljali poslove osiguranja, sudnica šest u kojoj se održavalo ročište u predmetu Milorad Dodik i drugi, kao i ostale sudnice bile su otvorene za posjetitelje, a samo u sudnici šest bilo je više od sedamdeset posjetitelja, kao i osoba sa VIP tretmanom. 

Sudski policijac koji prema rasporedu rada komandira sudske policije bio rapoređen na radnom mjestu "režija" u vremenskom periodu od 10 do 18 sati u sudnici šest na ročištu u predmetu Milorad Dodik i drugi naveo je da je sjedio na stolici koja je predviđena za osiguranje između tima tužitelja i prvoosumnjičenog Milorada Dodika, negirao je bilo kakvo nepoštivanje i puhanje za vrat Miloradu Dodiku, ističući da je samo obavljao svoj dio službe - navodi se, između ostalog, u odgovoru.   

Podsjetimo, Vulić je ranije pitala sada suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca o načinu odijevanja sudija i zaposlenika u sudu. 

Naime, tokom izjašnjenja o optužnici predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, Vulić je primijetila daktilografkinju koja je, prema njenom mišljenju, bila neukusno obučena.

- Imajući u vidu da je dama, plave kose, daktilograf ili... Iz galerije gledano, desno sjedila, nosila bijelu suknju ispod koljena, ali sa dubokim šlicem do prepone, da li je taj modni detalj dubokog šlica bio na Vaše odobrenje kako stoji: "Predsjednik suda može dozvoliti određena odstupanja ako to zahtijevaju određene prilike" - navela je Vulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.