open-navfaktor-logo
search
Gradnja aerodroma
Viškovićev optimizam nestao: Ne zna se kada će poletjeti prvi avioni iz Trebinja
Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić kazao je danas na sjednici Narodne skupštine RS, odgovarajući na zastupničko pitanje, da "ne može davati rokove za ozbiljne, kapitalne projekte" kakav je izgradnja aerodroma u Trebinju.
24.11.2021. u 11:32
get url
text

VEZANI TEKST - Prvi avioni sa aerodroma u Trebinju poletjet će krajem 2021. godine?

Ćorić je to istakao na pitanje kada će poletjeti prvi avioni sa ovog aerodroma, a koje je ranije premijer RS Radovan Višković najavljivao za kraj ove godine.

- Ne bih davao rokove za tako ozbiljne projekata. Taj aerodrom ima širi društveni značaj i nailazi na određene prepreke onih kojima ne dogovara da se gradi aerodromu u Trebinju. Prije mjesec dana sam bio na licu mjesta, radi se projektno rješenje. Vlada RS je izdvojila sredstva koja su bila nephodna da se plate geološke radnje, a Vlada Srbije za eksproprijaciju i očekujemo da će se u skorije vrijeme ući u ekspropijaciju. Sljedeće godine ćemo početi sa gradnjom, bilo kakav drugi datum bilo bi neozbiljno - rekao je Ćorić.

Vlada RS je u septembru 2020. godine utvrdila Prijedlog Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, po hitnom postupku.

Navedeno je da je u cilju stvaranja preduslova za blagovremenu izgradnju aerodroma, kao i da ne bi došlo do pomjeranja rokova, neophodno da se donese spomenuti zakon po hitnom postupku.

Vlada RS donijela je odluku o izradi Zoning plana područja posebne namjene Aerodrom Trebinje, po hitnom postupku.

Zoning plan donosi se za planski period od deset godina i njime se obuhvata područje na teritoriji grada Trebinje površine oko 1.234 ha, koje zahvata šire područje naselja Hum, Taleža i Cerovac.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.