open-navfaktor-logo
search
Glasanje prolongirano
Vijeće ministara još bez odluke o ulasku Palestinaca u BiH, protiv ministar iz srpskog naroda
Vijeće ministara još nije donijelo odluku o tome da li će državljanima Palsetine koji su srodnici državljana Bosne i Hercegovine biti dozvoljeno da se vrate u BiH nakon što su evakuisani iz Pojasa Gaze.
18.11.2023. u 19:26
get url
text

VEZANI TEKST - Državljani BiH evakuirani iz Gaze zabrinuti: Niko da kaže tačno gdje ćemo i šta ćemo, gdje će naše porodice

Kako piše N1, na zahtjev jednog ministra iz srpskog naroda glasanje je odgođeno za 20.30 sati. Neki mediji navode da se radi o Staši Košarcu. Pokušali smo saznati šta se dešava na sjednici, ko je protiv, ali se ministri Nenad Nešić, Zukan Helez i Sevlid Hurtić nisu javljali na naše pozive.

Podsjećamo, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sazvala je vanrednu sjednicu za danas i na njoj se razmatra samo tačka koja se odnosi na ulazak Palestinaca u BiH.

Održavanja ove sjednice, kako su ranije pisali mediji, traženo je iz Ministarstva sigurnosti BiH. U noći sa srijede na četvrtak iz Gaze je evakuirano 36 osoba iz Bosne i Hercegovine, nakon čega su prebačeni u Kairo i smješteni u hotel, s rokom od 72 sata da napuste Egipat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.