open-navfaktor-logo
search
Pomoć kolegama
Vatrogasci iz Kantona Sarajevo pomažu gasiti požar na području Blidinja 
Ukupno 21 vatrogasac, pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sudjeluje u pomoći kolegama vatrogascima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. 
23.07.2022. u 22:24
get url
text

Pomenuta jedinica je blizu 24 sata na terenu i uspješno je obavila gašenje i spriječila širenje požara u svojoj zoni odgovornosti. 

U petak nešto prije ponoći Civilnoj zaštiti Federacije BiH upućen je hitan apel za pomoć kantonalnim upravama civilne zaštite. 

Vlada Kantona Sarajevo održala je hitnu sjednicu i odobrila angažman Profesionalne vatrogasne brigade KS, koja je iza ponoći krenula na teren. 

{$galerijaFotografija}

Kao i do sada, vatrogasci iz Kantona Sarajevo su se i ovoga puta odazivali, te daju podršku svojim kolegama na Blidinju, baš kao što su to i uvijek radili u svim djelovima Bosne i Hercegovine. 

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić boravio je danas na požarom zahvaćenom području  iu razgovoru s lokalnim stanovništvom, a kolege iz lokalne zajednice, vatrogasci KS pohvaljeni su kao najspremnija i najprofesionalnija jedinica koja je bila angažirana na gašenju požara, navodi se u saopćenju Službe za protokol i press KS.  

Vatrogasci-Sa1.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.