open-navfaktor-logo
search
Općina Novi Grad
Uređuje se sarajevska škola "Mehmedalija Mak Dizdar" 
Ulazni hol u Osnovnoj školi "Mehmedalija Mak Dizdar" u sarajevskom naselju Otoka, poprima potpuno novi izgled. Uskoro će biti završeni radovi na popločanju hola nakon čega slijedi obnova svlačionica. Učenici i uposlenici ove obrazovne ustanove dobit će ljepši i ugodniji prostor za nastavu.
29.08.2023. u 22:21
get url
text

U narednom periodu radit će se rekonstrukcija dvije svlačionice uz fiskulturnu salu sa pripadajućim sanitarnim prostorijama, gdje je planirano izvesti radove demontaže i uklanjanja postojeće sanitarne opreme, zidnih i podnih obloga, zamjenu vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, izrade novih podnih i zidnih obloga, te ugradnje novih sanitarnih elemenata i galanterije, kao i ostale zanatske radove, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

Također, izvršit će se i zamjena postojećih rasvjetnih tijela novim u skladu sa projektovanom fotometrijom, te ugradnja meke zaštite zidnih ploha na kraćim stranama fiskulturne sale.

Vrijednost ugovorenih radova je 164.000 maraka, a sredstva je osiguralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Općina Novi Grad Sarajevo platila je izradu projekta, investiciono-tehničku dokumentaciju i provedbu procedure javne nabavke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.