open-navfaktor-logo
search
Odluka inspekcije
U TK 507 aktivnih slučajeva koronavirusa: Odlučeno da tuzlanski vrtići počinju sa radom
Nakon mjesec dana prekida rada, djeca se vraćaju u vrtiće koji djeluju u okviru javne ustanove "Naše dijete" u Tuzli, saznaje Faktor.
08.07.2020. u 14:05
get url
text
JU "Naše dijete" u Tuzli: Vrtić u naselju Irac
JU "Naše dijete" u Tuzli: Vrtić u naselju Irac

Odluku o otvaranju vrtića donio je danas glavni inspektor za komunalne i sanitarne djelatnosti, a u njoj stoji da će pružanje usluga korisnicima biti nastavljeno od 13. jula.

- Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u pogledu COVID-19 na području grada Tuzle i da nema novih potvrđenih slučajeva COVID-19 kod osoblja i korisnika odlučeno je da se pružanje usluga korisnicima JU "Naše dijete" nastavi od 13.7.2020. godine - navodi se u zapisniku koji potpisuje glavni ispektor Ademir Ahmetović.

Državni vrtići u Tuzli zatvoreni su od 12. juna, a utvrđeno je da su pozitivne dvije vaspitačice i šestero djece iz vrtića na Stupinama i na Ircu. Dok su državni vrtići u Tuzli zatvoreni, privatni su radili bez prekida.

U posljednja 24 sata u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla urađeno je 209 testova na koronavirus, a od toga je 21 pozitivan. U istom periodu preminuo je stariji muškarac iz Tuzle pozitivan na koronavirus, a u Kriznom štabu Ministarstva zdravstva TK, kažu da nemaju podataka o komorbiditetima preminulog pacijenta.

Među 21 novim slučajem u TK iz Banovića je pet, iz Tuzle, Lukavca i Sapne po četvero, iz Živinica troje i iz Gračanice jedno.

Trenutno je, prema podacima Kriznog štaba, u TK 507 aktivnih slučajeva koronavirusa, u bolnici je 47 osoba, a do sada ih je preminulo 27.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.