open-navfaktor-logo
search
Otklanjaju kvar
U Općoj bolnici u Sarajevu u funkciji i dalje samo dio operacionih sala
Dio operativnog programa u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i dalje nije u funkciji nakon kvara koji se desio pretprošle sedmice.
04.09.2023. u 13:58
get url
text

Do obustave obavljanja pojedinih operativnih zahvata došlo je usljed kvara na sistemu za zrak kojim se snabdijevaju sve mašine, pa i respiratori, kazali su za Faktor prošlog petka (31. august) uposleni ove zdravstvene ustanove.

Pojasnili su kako je došlo do problema sa komprimiranim pritiskom koji napaja aparate poput bušilica, rezača kostiju..., te da će se već od narednog utorka (5. septembar) sve operacije moći izvoditi.

- To su tehnički problemi koji se dešavaju. U momentu vam stane baterija i vi ne možete snimati. Imam informaciju da je kvar već popravljen tako da će se već od utorka, nakon što se završi sušenje, sve normalizirati - naveo je prošle sedmice izvor iz Opće bolnice.

VEZANI TEKST - Opća bolnica u Sarajevu bez objašnjenja zašto su došli u situaciju da obustave operacije, oglasili se u tri rečenice

Saznajemo da je bilo slučajeva da su proteklih dana pacijenti na operativni zahvat upućivani u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

U petak su iz Opće bolnicu, u šturom saopćenju, kazali kako već "početkom naredne sedmice očekuju uspostavljanje redovnog operacionog programa".

Danas, na pitanje, da li je normaliziran operacioni program, i ako nije, kada to očekuju, iz Opće bolnice kratko su odgovorili "da dio operacionih sala radi nesmetano te da se operativni program odvija svakodnevno".

- Zbog nastalog kvara djelimično je otkazan operativni program koji može čekati. Situacija je prevaziđena - naveli su kratko iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.