open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
U Kalesiji bačen molotovljev koktel na kuću vijećnika NiP-a
Sekretar Organa uprave u Kalesiji Mujo Tosunbegović, savjetnik općinskog načelnika Alija Džafić, predsjedavajući i sekretar Općinskog vijeća Damir Džafić i Hajrudin Huseinović posjetili su danas vijećnika Naroda i pravde (NiP) Admira Karića u naselju Dubnica, kojem su, za sada nepoznati počinioci, sinoć bacili molotovljev koktel na porodičnu kuću pokušavši je zapaliti, saopćeno je iz Općine Kalesija.
26.01.2024. u 11:46
get url
text
Karić pokazuje posljedice napada
Karić pokazuje posljedice napada

- Mi najstrašnije osuđujemo pokušaj paljenja porodične kuće vijećnika Admira Karića, posebno ukoliko uzmemo u obzir da je u tom trenutku u kući bila njegova supruga i dvoje maloljetne djece i stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći kako bi se počinioci ovog krivičnog djela što prije pronašli i kako bi odgovarali pred relevantnim institucijama - kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Ovakav vid napada na vijećnika osudio je i predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Džafić koji je kazao da će ispred vijeća uputiti i dopis policiji te Tužilaštvu kako bi se što prije počionioci pronašli.

- Žao mi je što porodica Karić prolazi kroz sve ovo te se iskreno nadam da napad nije politički motivisan zbog sveobuhvatne političke atmosfere u državi BiH - istakao je predsjedavajući Damir Džafić.

Vijećnik Admir Karić prilikom posjete predstavnicima Općine i Vijeća se zahvalio za posjetu rekavši da će i sam pokušati da provede istragu o motivima napada na njega i njegovu porodicu te da će i dalje nastaviti da bude aktivan u kritikovanju onoga što nije ispravno te će hvaliti ono što je dobro u Kalesiji i da ga ovo neće zaustaviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.