open-navfaktor-logo
search
Ništa od sunca
U BiH danas oblačno, na planinama i u Krajini izgledan snijeg
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme, a slično vrijeme očekuje se i narednih dana, prenosi Anadolu Agency (AA).
13.04.2021. u 08:20
get url
text

U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Krajine. Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -2; Bihać 1; Sanski Most 2; Drvar 3; Jajce, Prijedor 4; Banja Luka, Gradačac, Sokolac 5; Bijeljina, Doboj, Ivan-sedlo, Tuzla 6; Livno, Sarajevo-Bjelave, Zenica 8; Bugojno, Grude, Srebrenica, Trebinje 9 te Mostar i Stolac 11 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Susnježica ili snijeg mogu padati u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko sedam stepeni, a najviša dnevna oko 11.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u Bosni se i sutra očekuje oblačno vrijeme s padavinama, a u Hercegovini djelimično vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne povremeno su mogući jaki udari vjetra. Temperatura zraka u Bosni većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između dva i sedam, a najviša dnevna između osam i 14 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan stepen, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusovih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.