open-navfaktor-logo
search
Slučaj iz Bratunca
Tužilaštvo Bijeljina dobilo tri izvještaja kojima se potvrđuju napadi na povratnika Merdžića, šta će poduzeti
Područnoj kancelariji Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina u Srebrenici dostavljena su tri izvještaja Policijske stanice Bratunac u kojima se navodi da postoje osnovi sumnje da je lice M.L. počinilo krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari iz člana 240. Krivičnog zakonika Republike Srpske na štetu Beriza Merdžića, navodi se u odgovoru Faktoru iz OJT Bijeljina. 
09.08.2023. u 12:25
get url
text

VEZANI TEKST - Povratnici ugroženi, vandali bez kazni: Ponovo napadnut Beriz Merdžić u Bratuncu, večeras dao izjavu u policijskoj stanici

Iz ovog tužilaštva još su nam potvrdili da je u toku istraga.

- Postupajući tužilac u saradnji sa policijskim službenicima PS Bratunac preduzima istražne mjere i radnje i prikuplja potrebna obavještenja i informacije, radi utvrđivanja postojanja elemenata bića krivičnog djela u radnjama prijavljenog M. L., a u cilju donošenja tužilačke odluke u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS-a - saopćeno je OJT Bijeljina.

Podsjećamo, povratnik Merdžić je krajem prošlog mjeseca doživio još jedan u nizu napada, nakon čega je dao izjavu u policiji. Na upit Faktora u kojoj fazi je policijska istraga, iz PU Zvornik su nam odgovorili da su podnijeli nekoliko izvještaja i jedan zahtjev.

- Policijski službenici PS Bratunac su u prethodnom periodu postupali po prijavama lica B. M., te u vezi s tim protiv lica M. L. iz Bratunca podnijeli četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i nadležnom Sudu podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjena tri prekršaja iz oblasti javnog reda i mira - naveli su iz PU Zvornik.   

 

      

               

                

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.