open-navfaktor-logo
search
Potvrdio Nešić
Suspendovan policajac DKPTBiH koji je veličao "Oluju"
Policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine koji je na društvenoj mreži Facebook objavio fotografije kojima veliča "Oluju" uz ustaški pozdrav "Za dom spremni" suspendovan je do okončanja disciplinskog postupka.
09.08.2023. u 08:20
get url
text

VEZANI TEKST - Nenad Nešić zatražio sankcije za policijskog službenika jer je veličao "Oluju"

Potvrdio je to za RTRS ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić. Postupak protiv ovog policijskog službenika pokrenut je upravo na zahtjev Nešića.

Ministar sigurnosti BiH je nakon što se upoznao sa informacijom da je policajac veličao operaciju "Oluja" zatražio od Direkcije da pokrene postupak kako bi se utvrdila odgovornost tog službenika. Nešić je tim povodom izjavio kako smatra da "ljudima koji veličaju zločinačke akcije kao što je 'Oluja', kada je izvršen pogrom nad srpskim narodom, nije mjesto u policijskim agencijama".

Policijski službenik je na više fotografija na Facebook profilu veličao hrvatsku oslobodilačku vojno-policijsku operaciju "Oluja", a u objavama se vidi da policijski službenik ima istetoviran i ustaški pozdrav za "za dom spremni".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.