open-navfaktor-logo
search
Objavljen dokument
Šta je sve Vlada Hrvatske tražila da se skine s dnevnog reda sjednice s Vijećem ministara BiH
Vlada Hrvatske zatražila je da sa dnevnog reda današnje zajedničke sjednice s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine, osim pitanja izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori na granici s BiH, budu skinute i tačke koje se odnose na sukcesiju bivše SFRJ i na inicijativu za potpisivanje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o saradnji u oblasti informacionog društva i elektronskih komunikacija.
20.06.2023. u 08:58
get url
text

VEZANI TEKST - Zajednička sjednica Vijeća ministara i Vlade Hrvatske ipak će biti održana?

Ovo je vidljivo iz dokumenta kojeg je objavio RTRS.

Vlada Hrvatske je predložila i određene korekcije vezane za neke druge tačke dnevnog reda.

Zajednička sjednica će biti održana danas u Zagrebu, što je ranije za Faktor potvrdio Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Nije poznato šta će tačno ostati na dnevnom redu. 

Kako je prenio RTRS, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac je rekao da neće prisustvovati sjednici ako na dnevnom redu ne bude tačka koja se odnosi na problematiku izgradnje spornog odlagališta na Trgovskoj gori.

On, kako je objavljeno sinoć, nije htio prisustvovati radnoj večeri Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske u Zagrebu.

BHRT je sinoć objavio da je i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao da ministri iz bh. entiteta RS neće učestvovati na zajedničkoj sjednici ako se tačka o Trgovskoj gori ne nađe na dnevnom redu. No Nešić je još prošle sedmice za Faktor kazao da neće biti na zajedničkoj sjednici jer putuje u Rim.

Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske

(FOTO: RTRS)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.