open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
SNSD poslao poziv da zajedno jačaju RS: Ko zloupotrebljava podatke Bošnjaka iz Vrbanje
Na adrese svih Bošnjaka u banjalučkom naselju Vrbanja stigli su pozivi da večeras u prostorijama OŠ "Stanko Rakita" prisustvuju tribini SNSD-a. 
14.09.2021. u 12:44
get url
text

Nakon što su godinama Bošnjaci izloženi sistemskoj diskriminacij od strane vlasti koju predvodi upravo SNSD, sada ih ta ista stranka poziva da se uključe u rad SNSD -a i da zajedno jačaju Republiku Srpsku.

Svi Bošnjaci su dobili poziv da dođu na skup, očito sa zloupotrebom ličnih podataka i adresa koje posjeduje neko javno preduzeće, a na čijem je čelu kadar SNSD-a.

Bošnjaci, kažu nam naši sagovornici, ovo smatraju otvorenom provokacijom i zloupotrebom njihovih podataka. Nakon godina diskriminacije i blokada izabranih predstavnika Bošnjaka da riješe probleme sa kojim se susreću Bošnjaci, SNSD prelazi u narednu fazu. Ta faza podrazumijeva rad na političkoj i svakoj drugoj asimilaciji preostalih Bošnjaka u ovom entitetu uz odustajanje od vlastitog identiteta. 

- SNSD je državotvorna, patriotska stranka čiji je primarni cilj stabilnost i sigurnost Republike Srpske u budućem periodu - navodi se između ostalog u pozivu koji potpisuje predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vlado Đajić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.