open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade FBiH
Smjena na čelu BH Telecoma: Amel Kovačević iz NiP-a novi generalni direktor
Amel Kovačević, član Naroda i pravde, novi je generalni direktor BH Telecoma, odlučila je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici.
21.09.2023. u 16:43
get url
text

Pored Kovačevića, u novoj upravi ove javne kompanije nalaze se još Erdal Ismalagić, Damir Čaušević, Muamer Durić, Anisa Lojo-Bajrić, Saša Palinić i Semir Ibrahimović.

Svi oni su imenovani za vršioce dužnosti članova Uprave BH Telecom Sarajevo u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Donesen je i Odluka o davanju prethodnu saglasnost Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti dosadašnjih članova Uprave ovog dioničkog društva uime državnog kapitala, prije isteka mandata.

Dosadašnji direktor bio je Sedin Kahriman, član Stranke demokrtatske akcije, koji je kao i uprava na čijem čelu je bio smijenjen. Nakon što je "Trojka" prfeuzela Vladu FBiH, ubrzo su se krenuli u raspodjelu plijena. 

Narodu i pravdi pripalo je najprofitabilnije preduzeće u Federaciji – BH Telecom. Ova kompanija je, recimo, u prošloj godini prijavila dobit u iznosu od 50,6 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.