open-navfaktor-logo
search
Pridružili se i ministri
Skup podrške Rusiji u Banjoj Luci uz ruske pjesme: Evropa se solidariše sa nacističkom Ukrajinom
U Banjoj Luci je održan skup podrške Rusiji. Tokom sat vremena trajanja skupa, oko 300 okupljenih slušalo je ruske narodne pjesme.
09.05.2022. u 11:36
get url
text

Okupljenima su se obratili organizator skupa, predsjednik Udruženja Srpsko-ruski most, banjalučki pjesnik Zoran Kostić i Dane Čanković iz Organizacije Srpski narodni pokret Izbor je naš.

Skupu su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske iz Socialističke partije Duško Milunović i Petar Đokić koji je i lider SP-a, ali se nisu obratili ni okupljenima niti medijima.

- Motiv je jednostavan i cilj. Mi smo ubijeđeni što smo danas rekli da nije baš sve crno-bijelo, da ima i druga strana sukoba oko Ukrajine. Meni je žao svih žrtava ja ih neću prebrojavati jesu li ruske ukrajinske ili neke druge. Kažem opet mi imamo neko iskustvo iz ovog regiona i žali Bože sve i jedne žrtve na bilo kojoj strani i odakle bilo ko da dolazi. Prema tome mi podržavamo mirno rješavanje sukoba uopće u svijetu kroz institucije Ujedinjenih nacija i evropske institucije - rekao je Zdravko Močević iz Udruženja Srpsko-ruski most, dodajući:

- Zašto udruženja evropskih novinara zabranjuju ruske kanale. U znak solidarnosti sa nacističkom Ukrajinom u Evropi se ne može čuti glas novinara iz Rusije. Je li to Evropa? Ruski kanali moraju po njima da se zauvijek zatvore. Šta civilizovan čovjek da kaže o satanizaciji ruskih sportista, umjetnika i naučnika? Evropska unijo neka te je sramota.

Pjesnik Zoran Kostić se također obratio okupljenima, rekavši:

- Ta intervencija je po mom mišljenju bila neminovna, neizbježna, ne samo da je branila sopstvenu teritoriju Rusija. Nego je branila narod u Ukrajini, ne samo ruski, nego onaj dio naroda Ukrajine koji se nije nacifikovao i koji sada služi nacistima kao taoci u opsjednutim gradovima. Rat protiv Rusije je pripreman 30 godina, dosada je otkriveno osam laboratorija na ovom prostoru koji je vojska oslobodila, a vidjet ćemo koliko će ih još biti, iako su Ujedinjene nacije odbile da nezavisna komisija vrši nadzor nad radom tih laboratorija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.