open-navfaktor-logo
search
Nakon studenata
Sindikalci od SBB-a traže da Zineta Bogunić ostane ministrica, naveli razloge
Posljednja događanja u i oko resora obrazovanja u Kantonu Sarajevo  i pokušaja političke kontrole predsjednika Naroda i pravde su bila jasna poruka prosvjetnim radnicima i javnosti da gospođa Bogunić nema punu  podršku za svoj visoko profesionalan rad
27.12.2019. u 14:37
get url
text

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo na čijem je čelu Ibrahim Dedić uputio je dopis  lideru SBB-a Fahrudinu Radončić  u kojem traže da Zineta Bogunić  ponovo bude imenovana za ministricu za obrazovanje, nauku  i mlade u Vladi Kantona Sarajevo. 

Dopis ovog sindikata prenosimo u cjelosti: 

-Prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo konačno su dobili ministricu visokih moralnih kvaliteta, vrsnog stručnjaka, koja je bila spremna da rješava mnoge probleme, koje je naslijedila u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo i ranije se obraćao javnosti i Vladi Kantona Sarajevo da zaštitite i pružite punu podršku ministrici Bogunić, koja je uočila probleme u svom resoru i koja je bila odlučna da promijeni zatečeno stanje i otkloni mnoge nezakonitosti, posebno u sektoru osnovnog odgoja i obrazovanja.

Posljednja događanja u i oko resora obrazovanja u Kantonu Sarajevo  i pokušaja političke kontrole predsjednika Naroda i pravde su bila jasna poruka prosvjetnim radnicima i javnosti da gospođa Bogunić nema punu  podršku za svoj visoko profesionalan rad i visoke standarde u svom radu, koje je iskazala još iz vremena aktivnog rada u obrazovanju, tako i danas dok obnaša funkciju ministrice. Svojim obraćanjem na Skupštini Kantona Sarajevo ministrica Bogunić je kao  moralna osoba održala svojevrsnu lekciju mnogima iz demokratije i dokazala da cijena morala i obraza nema istu cijenu kao i cijena funkcije izabranih zvaničnika.

Pozivamo stranke koje čine novu skupštinsku većinu, a prije svih SBB – Savez za bolju budućnost, kojem pripada resor obrazovanja, da razmotre ponovno imenovanje Zinete Bogunić za ministricu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Pozivamo  Vas  da iskažete političku zrelost i kao društveno odgovorna stranka  pružite punu podršku u daljem radu ministrici Bogunić za nesebičan rad i zalaganje u uspješnoj realizaciji reformskih procesa u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

VEZANI TEKST- Studenti žele da Zineta Bogunić ostane ministrica obrazovanja KS

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.