open-navfaktor-logo
search
Zajednički kandidat
Sedam stranaka se ujedinilo da Veliku Kladušu "oduzmu" Fikretu Abdiću i Laburistima
Stranka demokratske akcije, Demokratska narodna zajednica-Krajiška stranka, Socijaldemokratska partija, Stranka demokratske aktivnosti, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Demokratska fronta i Naša stranka potpisali su platformu "Velika Kladuša za sve nas" s kojom će zajednički nastupiti na lokalnim izborima u ovoj općini.
10.06.2020. u 10:41
get url
text

Sedam stranaka izabralo je Jasmina Hušića kao zajedničkog kandidata za načelnika Općine Velika Kladuša. Pozvali su i ostale stranke da im se pridruže.

Kako su ranije istakli, platforma "Velika Kladuša za sve nas" rezultat je višemjesečnih pregovora između političkih subjekata u Velikoj Kladuši.

- Iako dolazimo sa različitih pozicija političkog spektra, odlučni smo da u Velikoj Kladuši primjerom pokažemo kako se zagovaranjem principa demokratije, ravnopravnosti i tolerancije može prevazići stanje netrpeljivosti i političke isključivosti. Podrška jednom kandidatu za načelnika značajan je korak ka ispunjenju tog cilja. Nama treba ambijent u kojem će različita mišljenja i različiti svjetonazorski, politički i ideološki pogledi na svijet predstavljati bogatstvo različitosti iz kojeg izvire snaga jedne zajednice, a ne povod za isključivosti, segregaciju i diskriminaciju, kako je to slučaj sada - naveli su u zajedničkom saopćenju.

Ova platforma trebala bi se suprotstaviti rivalu koji trenutno vlada tom općinom, odnosno Laburističkoj stranci na čelu sa Fikretom Abdićem.

- Ovo je historijski događaj. Mi smo našli način da u proteklim mejsecima prevaziđemo sve naše nesuglasice i političke razlike sve za cilj Velike Kladuše - rekao je Asmir Ćufurović.

Ovaj događaj okarakterisan je i kao "svjetlost za Veliku Kladušu koju su dugo čekali".

Stranke Platforme pozvali su sve da im se pridruže u zajedničkom cilju, a to je da Veliku Kladušu vrate građanima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.