open-navfaktor-logo
search
Sastanak sa čelnicima
Schmidt: Stranke koje su delegirale čelnike FBiH trebaju pregovarati i postići dogovor o uspostavi Vlade
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sastao se danas sa predsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Lidijom Bradara i potpredsjednicima Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem.
05.04.2023. u 15:10
get url
text
Schmidt, rukovodstvo FBiH
Schmidt, rukovodstvo FBiH

Schmidt se zanimao za poduzete korake oko uspostave Vlade Federacije BiH.

- Tokom kurtoaznog sastanka sa predsjednicom i potpredsjednicima FBiH, Lidijom Bradara, Igorom Stojanovićem i Refikom Lendom, visoki predstavnik Schmidt se zanimao za poduzete korake u pravcu uspostave Vlade Federacije BiH - naveli su iz OHR-a.

Schmidt je kazao kako je funkcioniranje institucija FBiH preduvjet za efikasnu i jaku Bosnu i Hercegovinu.

- Formiranje Vlade FBiH je stoga najveći prioritet za sve - rekao je visoki predstavnik.

Lendo je na svom Facebook profilu napisao kako je na sastanku razgovarano o okončanju procesa provedbe izbornih rezultata i formiranju novog saziva Vlade FBiH.

- Tokom sastanka sam ponovio činjenicu da je neophodno taj proces voditi isključivo u okviru Ustava FBiH i na osnovu rezultata Općih izbora.

Vrijedi naglasiti da je visoki predstavnik Christian Schmidt iskazao očekivanje da će predstavnici stranaka koje su delegirale predsjednika/potpredsjednike FBiH i izabrano rukovodstvo FBiH što prije sjesti za pregovarački sto i postići dogovor o uspostavi Vlade FBiH - naglasio je Lendo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.