open-navfaktor-logo
search
Na tragu velikosrpstva
Savjet, upozorenje, ili: Kakvu poruku šalje Tegeltija kada upoređuje brojnost Bošnjaka sa Srbima i Hrvatima
Srbijanski historičar i zagovarač velikosrpske ideje Aleksandar Ranković je prije dvije godine u prisustvu tadašnjeg vladike, a od nedjelje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija otvoreno zaprijetio Crnogorcima.
06.09.2021. u 20:32
get url
text

VEZANI TEKST - Pogledajte šta "portparol" velikosrpske ideje govori o konačnom obračunu sa Crnogorcima, a Joanikije odobrava

- U jednom momentu, njih 100 hiljada ostat će protiv nas 7,5 miliona! A onda će biti prilike da sa njima razgovaramo kako dolikuje – kazao je Ranković, apologet "srpskog sveta".

Taj zloduh velikosrpstva širi se i na Bosnu i Hercegovinu.

Prije nekoliko dana Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, koji je zbog povezivanja s nekoliko afera morao odstupiti pod pritiskom međunarodne zajednice, krenuo je u prebrojavanje naroda u regiji.

VEZANI TEKST - Tegeltija "savjetuje": Bosni i Hercegovini bilo bi najbolje u konfederaciji sa Srbijom

Naravno, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika podijelio je nekoliko "savjeta" Bošnjacima, koji bi se mogli shvatiti kao i "dobronamjerna upozorenja" ili možda čak i kao "prijetnja u celofanu".

- Oko 1,8 mil Bošnjaka živi u okruženju oko 7 mil Srba i 4,5 miliona Hrvata.

Umjesto da bošnjački političi lideri insisitiraju na dobrim odnosima i čvrstim vezama sa Srbima i Hrvatima za koje su životno vezani, oni se ponašaju ksenofobično i politički ratoborno! Odsustvo političkog razuma - napisao je Tegeltija na svom Twitter profilu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.