open-navfaktor-logo
search
Interna baza podataka
Registar ugovora o djelu u u KS dostupan Uredu za borbu protiv korupcije, javnost neka se strpi
AUTOR: A.G.-Z.
28.04.2024. u 19:55
get url
text
Registar lica angažovanih po osnovu ugovora o djelu u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo, a za koji je zadužen Ureda za borbu protiv korupcije KS, uskoro bi trebao biti dostupan javnosti.  
Kako je za Faktor kazao direktor Ureda Erduan Kafedžić, navedeni registar je izrađen i uspostavljen u okviru Informacionog sistema u vidu interne baze podataka o ugovorima o djelu, a trenutno je vidljiv samo Uredu.
Ured je izradio tehničko uputstvo za unos podataka u Registar i isto dostavio organima javnog sektora putem e-mail adresa.
-  Trenutno se sprovode testiranja i izrada analitičkog modula, a po završetku planirano je prezentovanje i omogućavanja javnog pristupa ovom registru. O svemu navedenom mediji i javnost će biti blagovremeno informisani - kazao je Kafedžić.
Napominje da je svrha uspostavljanja ovog registra, kao jedinstvene evidencije podataka o licima angažovanim po osnovu ugovora o djelu u organima javnog sektora, jačanje transparentnog, centralizovanog, kvalitetnog i učinkovitog sistema kontrole trošenja budžetskih i namjenskih sredstava i upravljanja ljudskim potencijalima u javnoj službi KS, "a što predstavlja značajnu antikoruptivnu mjeru u prevenciji i borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.