open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik FBiH
Refik Lendo na obilježavanju godišnjice masakra na Kapiji: S obje strane Drine kriju ratne zločince
Počast ubijenoj mladosti u Tuzli danas su odale brojne delegacije a među njima je bio i Refik Lendo, general Armije Bosne i Hercegovine i aktuelni potpredsjednik Federacije BiH.
25.05.2023. u 12:59
get url
text
Refik Lendo
Refik Lendo

Podsjećamo, 25. maja 1995. godine agresorska granata s Ozrena usmrtila je 71 osobu, a prosjek godina ubijenih je 23 godine. Za zločin na Tuzlanskoj kapiji osuđen general Vojske Republike Srpske Novak Đukić, koji danas slobodno živi u Srbiji.

Na pitanje kakav je to general koji može narediti granatiranje mjesta gdje se okupljaju mladi, Lendo je rekao "da ovakav zločin nije zabilježen".

- Gađanje Kapije pravi general nikada ne bi nikada naredio. To je zločinac, koji je naredio zločin. U historiji BiH i Evrope, napravljen je ovakav zločin, a onda jedan dio zajednice Republika Srpska i Republike Srbije kriju tog zločinca, to je najveći problem srpskog naroda - rekao je Lendo.

S jedne i druge strane Drine, istakao je Lendo, još uvijek kriju ratne zločince i pokušavaju nama da dokažu da smo sami sebe ubijali.

- Čitav svijet vidi naš ponos, da se sjećamo naše mladosti Tuzle i osuđujemo zločince koji se kriju u zemljamo neposredno do nas - zaključio je potpredsjednik FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.